Hanna Partanen on sanonut 20 vuoden ajan suorat sanat suomalaisten ruokailutottumuksista. Nyt hän kertoo, mikä syömistavoissamme on pielessä ja miten ongelmat voisi helposti korjata – silläkin uhalla, että palautetta taas satelee.

Pauliina Romppanen HS, teksti

Anna Huovinen HS, kuvat

”Ihmiset ajattelevat, että itse tehty kotiruoka olisi automaattisesti terveellistä. Se on ihan harhakäsitys”, ravitsemus­terapeutti Hanna Partanen täräyttää heti ensi alkuun. ”Tehdään tortilloja, lasagnea ja pasta carbonaraa. Eivät ne ole arkiruokia vaan sellaisia, joita tehdään joskus viikonloppuisin herkkuruokina.”

Monet pasta- ja vuokaruoat ovat Partasen mielestä useimmille liian tuhtia ruokaa. Varsinkin jos niihin lorahtaa useampi desilitra kermaa ja päälle kasa juustoraastetta.

Partanen tietää, että kommentti nostaa monen karvat pystyyn, mutta hänestä väärät käsitykset pitää oikoa.

”Saan pöyristyneitä kommentteja, että miten sä kehtaat sanoa noin. Että jos minä teen ruoan itse, niin totta kai se on terveellisempää kuin teollinen ruoka. Kotiruoka nähdään synonyymina sille, että ruoka on lisäaineetonta ja terveellistä.”

Tilaajille
Tutustu Hesariin maksutta asti

HS Digi 0 €

norm. 12,50 €/kk

  • Kaikki HS-timanttijutut

HS Digi+ 0 €

norm. 19,50 €/kk

  • Kaikki HS-timanttijutut
  • Tunnukset 4 lukijalle
  • Näköislehti
Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.